mandag 3. oktober 2016

Mekanisk klokke går for fort

Stort utvalg av klokker og ur. Lave priser og hurtig levering. Herreklokker, dameur, dameklokker, dykkerklokke, sportsklokker, sportsur og pulsklokker.


Det finnes ingen klar fasit på serviceintervaller, men generelt anbefaler de fleste merkene å sende klokken inn til en sjekk hvert 3. Dette kan fort bli en forholdvis kostbar affære, hvor priser fra 3. Klokken har nå fått noen stygge riper på baklokket, men uten å tenke på det så timer jeg klokken over de neste døgnene.

Da gikk klokken kun sekunder for raskt (i døgnet), kontra de 45s som var. Jeg drar opp med klokken igjen, og forteller dem at den enda ikke går korrekt og informerer dem om ripene. Mekanisk , automatisk I en automatisk klokke trekkes en drivfjær opp via en rotor, energien for at rotoren skal bevege seg kommer av den kinetiske energien fra den som går med klokken. Dersom den som går med klokken legger den fra seg vil den genererte energien (driftsreserven) holde klokken i gang.


En omdreining av stillmutter tilsvarer ca minutt pr dag. Hvis klokken går for sakte, skru stillmutter til høyre. Opptrekk av klokken.


Dra opp vektene med kjettingen til de stopper i øvre posisjon. Still klokken på din ikke- mekanisk elektrisk eller batteri drevet klokke for å matche en nøyaktig timepiece.

Hold et øye med tiden timer for å sikre at klokka går fort og har ikke akkurat blitt satt feil. En vanlig mekanisk klokke i dag vibrerer ca. I løpet av timer vil den ha vibrert 691.


På et år blir det 252. Ja, vi anbefaler at man tar service hvert 4-år. Et mekanisk ur har bruk for energi for å fungere.


Denne energien brukes av urets balansehjul, som får uret å tikke, typisk i timer hvis uret er fult opptrukket. Flere modeller har minimum tre dagers gangreserve, noe som betyr at uret kan gå i tre dager før det trekkes opp igjen. Jeg har en Longines Hydroconquest klokke som jeg er veldig fornøyd med Kjøpte den i New York i januar. Jeg lurer på om noen vet hvordan servicerutinen er på dette i Norge og hvor mye en evt. De fleste går ikke med slipsnål og mansjettknapper på jobb, og sjelden med ringer i ørene og andre former for smykker på kroppen.


En flott mekanisk klokke , om det er en Rolex, en Tag Heuer eller Mont Blanc, viser stil, makt og posisjon. En mann som bærer en mekanisk klokke av høy kvalitet, viser selvsikkerhet og eleganse. Selv det billigste kvartsur er mye mer nøyaktig enn en mekanisk klokke i millionklassen.


Men her er det snakk om følelser og interesser – ikke nøyaktig tid. Brukerne kjenner feilmarginen og forholder seg. Det selges flere mekaniske klokker for hvert år som går Enkelte kjøper klokker til både to og tre millioner.


Snu klokka : Har du en Richard Lange Perpetual Calendar Terraluna til et par millioner så må du ta den av for å få glede av den deilige astronomiske baksiden.

En surrelyd kan av og til høres når uret beveges, noe som betyr at mekanismen jobber med å trekke opp fjæren. Disse urene kjennetegnes ved at de lager en tikkelyd når de går , og sekundviseren går ikke sekund for sekund som på et batteri ur, men har en litt jevnere bevegelse. Du skal høre en tikkende lyd. Hvis ikke, kan det være indre skader. Juster pendelen hastigheten av klokken hvis det går for fort eller for sakte ved å dreie bolten ved bunnen av pendelen.


Dette justerer høyden av pendelen for å korrigere klokkehastighet. Forkorte pendelen ved å skru bolten til høyre hvis klokken går sakte. Skru bolten til venstre for å forlenge pendelen og treg klokke hvis den går. Etter en tids kjøring ble jeg oppmerksom på at klokken viste 12. Da jeg stoppet gikk jeg inn i innstillinger og stilte inn riktig dato og tidspunkt, men da gikk plutselig klokken berserk.


Hvert minutt går unna på ca. De fleste stiller vel klokkene sine riktig når de stiller dem, så en klokke som viser fem minutter for mye, går etter all sansynlighet for fort. Oppfinnelsen av mekanisk klokke i det 13.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg