onsdag 1. november 2017

Drektighetstid hest gris sau

Drektighet er svangerskap hos pattedyr. Denne tidsperioden kalles drektighetstiden. Lengden på drektighetstiden er forskjellig mellom ulike arter og blir gjerne lenger jo større arten er. Små arter har betydelig kortere drektighetstid enn store arter.


Dyr som blir gravide kalles gjerne drektige. Solsel Sau er spesielt utviklet til fôring av sauer. De er imidlertid også svært godt egnet til storfe, hester , geiter, griser og vilt. Værbestandig, kan brukes på beite. Våre løsninger gir deg en effektiv avdeling.


Yttre variasjoner som klima og foring innvirker på. Prostaglandinanalog til storfe, svin og hest. Spolormsmitte kan bli spredt hvis ukompostert gjødsel spres før høsting av grønnmasse for direktefôring eller silo, likedan hvis enga brukes som beite til andre dyreslag samme år som det har gått gris der. Det finnes også andre typer rundorm hos gris , men de er vanligvis mindre skadelige og lettere å bli kvitt.


Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. Hester går drektige i ca. Dette er jo nesten ett helt år, så en drektighet hos hest må planlegges nøye. Som regel er det vanlig å bedekke hoppa i månedene mars-juni, slik at hun føder i februar-mai neste år.


Absorpsjonen er hurtigere hos enmavede enn hos drøvtyggere. Ved normal dosering har det acarici vermicid og larvicid virkning på de vanlige forekommende midder og gastrointestinale nematoder hos gris , drøvtyggere og hest. Har også god effekt på lungeorm hos drøvtyggere og gris , såvel voksne som L4-stadier. Det foreligger ikke kryssresistens med andre kjente ektoparasittmidler eller anthelmintika.


Norsk kvit sau er en samlebetegnelse for avlspopulasjonen av crossbred-typen, dvs. Rasene holdes også i renavl, og dalasauen er den viktigste. Geita går drektig i fem måneder. De fleste føder i januar måned og geita får vanligvis en, to eller tre killinger per fødsel.


Totalleverandør av innredning til storfe, sau , gris og hest. Norsk importør av Sprayfo melkeerstatning. Metabolisme: Absorbert fenbendazol metaboliseres i leveren til de aktive metabolittene FBZ-sulfoksid og FBZ-sulfon og deretter til inaktiv FBZ-amin. Sporbarhetsregelverket for storfe, småfe, svin og lama og oppdrettshjort stiller krav om at det skal føres en dyreholdjournal for dyreholdet.


På sau og storfe er det viktig å holde våpenet i graders vinkel, ellers reduseres anslagsenergien. På hest og gris skal våpenet holdes i en litt spissere eller ’flatere’ vinkel, avhengig av hodets form, men det er viktig at boltpistolen igger inn mot dyrets hode når man. Hos disse artene skjer fordøyelsen av de vanskelig fordøyelige plantedelene i blindtarmen. Blindtarmen er stor hos hester og kaniner.


Hos hester kan blindtarmen romme omtrent liter. Vi har også blindtarm, men den er veldig liten. Hvis slakteriet har behov for å endre slaktetidspunktet på gris for å tilpasse slaktekapasiteten, kan det inngås avtale med leverandør i hvert enkelt tilfelle.


Grisene kan da flyttes til uka før eller til uka etter ønsket slakteuke. Som kompensasjon for flytting utbetales et tillegg pr gris. Sau (Ovis aries) er ein drøvtyggar.


Han er eitt av dei vanlegaste husdyra og vert avla fram for kjøt og ull.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg