onsdag 1. mars 2017

Beste duk mot ugress

Nordens største nettbutikk for hjeminnredning. Shop online til gode priser. Få inspirasjon til hjemmet - sjekk ut våre siste interiørnyheter! Stort dekorsortiment.


Dekorer med detaljer fra Jotex.

For å stoppe vanskelig rot- ugress , kan man legge doble lag av duken. Mål: 100g, 1xm Få en ugressfri jord Rens først jorden bort fra ugress. Fjern kratt, stein og røtter for å få en.


Ja det er steinete der, men gror litt ugress innimellom i massene som ligger der nå. Tenker duk , så pukk oppå for å jevne ut. BLI KVITT UGRESS : Her er de beste metodene for å bli kvitt.


Det er mange som er i mot bruk av kjemikalier i hagen, men når det gjelder for.

Ingen bark duk stopper disse to hvis de har bestemt seg for å strekke seg mot lyset. Bruk kraftige stauder med tette blad mot skvallerkål. Duk er også en måte å kverke ugresset på. Noen få steder kommer det opp tynn høy gress, men det tar jeg vekk. Bruk de heller til å dekke bakken rundt plantene du vil beskytte mot ugress.


Det fungerer på samme måte som med bark: Solen kommer ikke gjennom slik at ugresset ikke kan gro. En enkel metode for å fjerne ugress er å strø salt over det. Saltet trekker vannet ut av planten før den dør. Ved planting skjærer man et kryss i duken - jo mindre krysset er jo bedre. Etter at duken er lagt kan man legge litt eksra duk inn mot plantensom et ytterligere hinder for ugress.


Det er imidlertid vanskleig å unngå helt at noe ugress kan komme opp i plantehullet. Fjernes dette etterhvert vil problemet som regel forsvinne. Har aldri luket et eneste ugress på disse områdene. Selv i bratte skråninger holdes barken på plass.


Det som også er positivt er at plantene ser ut til å trives bedre på områder med duk.

Veiduk får man på byggvare forretninger. Jeg har kjøpt duken på Orring i Oslo. Vi har skrevet både om eddik og Fun Light, knivbasert ugressfjerner og bruk av ugress i maten, for å nevne noe. Men hva med å angripe ugresset med en flammekaster i Rambo-stil? Det virker i hvert fall tøffere enn en å stå med rumpa i været og luke.


Det er klart en fordel å legge fiberduk under, for da slipper du å luke ugress i bedet. Det skal nemlig ikke mye lys til for at ugresset skal kunne gro, selv om bakken er dekket av singel. Det finnes flere forskjellige typer fiberduk, og her er “ugressduken” det riktige valget. Den er lystett og UV-bestandig.


Dette ugresset kan blinde deg. Uansett er eddikvannet effektivt mot ugress , og mye billigere enn spesialmidler. Men eddikvannet funker best som ugressmiddel på steder hvor det ikke er beplantning rundt som du vil ta vare på, som eksempelvis på grus- eller steinbelagte gårdsplasser. Du bør være varsom med å bruke eddikvann på plenen.


Kraftig sort ugressduk med tilsatt UV motstand. Slipper ikke til sollys og reduserer tilvekst av ugress. Kan ligge utildekket og har en min. Kan også benyttes som fiberduk bak spaltepanel. Den beste metoden for å være sikker på at ugresset er borte når det kommer til planter som frør seg er å grave opp hele planten med rota.


Først da kan du være sikker på at dette ugresset er fjernet fra hagen din, sier gartner Hilde Poppe i Plantasjen. Bruk av varmtvann mot uønsket vekst er ikke noe nytt. Termisk ugressbekjempelse er basert på overføring av energi (varme) til planten. Hvordan fjerne ugress fra hagen?


Du har sikkert opplevd å fjerne en prydplante eller to i kampens hete mot ugresset. For mange er ugressmiddel den første og beste løsningen man kommer på. Slik fjernes dette enkelt, greit, rimelig og miljøvennlig. Ugress og mose mellom belegningsstein. I alle brosjyrer ser belegningsstein like perfekte ut.


Ikke den minste antydning til mose, grønske, alger eller ugress på eller mellom steinene. Problemet er bare at vi ikke vil ha dem akkurat det de er. Selv om både løvetann og soleie er vakre blomster så er det ikke alltid at vi vil ha dem i blomsterbed og plen. Det som er effektivt for å stoppe ugresset er å legge et dekke av avispapir, og så legge litt løsmasse oppå. Da vil ikke ugresset trenge gjennom papiret gjennom sommeren, og neste år så er avispapiret gått i oppløsning, og alt av ugress er så godt som borte.


Og da er det ganske enkelt å luke det som eventuelt måtte komme opp. Den skal etter sigende, og også etter hva jeg har sett, gi ugressrøttene problemer med å trenge gjennom duken ! Her i Dinside har vi vært innom en rekke måter å utrydde ugress. Tror foreløpig at jeg går for 2cm med duk under! Men som Cecigreen sier, en må ha en ordentlig duk , som sikkert koster noen kroner!


Start allerede nå på våren. Den fungerer best tilt planter som er under tre cm. Husk at ugresset ikke skal brennes vekk, men kun “varmebehandles” slik at planten dør. Regn med at du må ta fram ugressbrenneren hver 14.


Har du en liten terrasse holder det med å helle kokende vann over ugresset.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg