mandag 1. juli 2019

Morsomme matteleker

Aktiv matte – både kropp og hode skal med 6. Matematikkundervisning som bidrar til økt forståelse og mestringsfølelse hos elevene. Skisse av aktiviteten: I utgangspunktet kan antallet elever variere fra mindre grupper til hele klassen. Elevene sitter i en ring og en begynner leken med å si tallet 1. Hvert av lagene får utdelt hver sin dorull (eller enda flere hvis man skal lage virkelig morsomme mumier). En av deltagerne på hvert lag får rollen som mumie.


Når personen som leder leken gir signal skal de resterende deltagerne på lagene forøke å lage en inntullet mumie ved hjelp av dopapiret de har fått utdelt. Hinderbaner er morsomme for barn i alle aldre. Finn frem tau, hopperinger, planker, kasser, tepper og lignende. En god hinderløype lar barna balansere, krype under og over hinder. Er det noen som kjenner til noen gode matteleker ? Jeg leter etter noen morsomme leker (gjerne fysiske) der man også lærer matematikk.


Jeg har valgt å kategorisere leker etter inne-leker, ute-leker og bli kjent -leker. Kanskje trenger du en lek som du kan bruke til belønning for god arbeidsinnsats. Tre menn sitter på en benk. Det er den sannferdige, som alltid snakker sant, løgneren, som alltid lyver og skøyeren som man aldri kan vite om man kan tro på eller. Bilvask Utstyr: - Alle barna lager en trang korridor ved at det lages to parallelle rekker hvor alle står på kne.


Slike aktiviteter stimulerer egen tankekraft og kreativitet. Samtidig som barna får leke morsomme leker, sier hun. Fem år har gått siden matematikk ble en del av rammeplanen for barnehagen i Norge. Matematikksenteret sin hovedoppgave er å lede utviklingen av nye og bedre metoder i matematikkopplæringen.


Jeg skal ha uker praksis med en 4. Vi har fått i oppgave å lage en. Noen som har forslag til hvordan vi kan lage en. Matteleker for småsklolen: Funbrain Engelsk nettsted med mange flotte og morsomme oppgaver: Matematikkboken Veldig bra dansk nettsted med oppgaver for alle trinn.


Alt skal telles, måles, veies og beregnes. Det har flinke leketøysoppfinnere rundt i verden visst lenge. Dette betyr at det fins et hav av fantastiske matteleker.


Her finner du en liste over mange rare og morsomme matteoppgaver. Jeg har ikke laget skrevet noen fasit, fordi mange av oppgavene egentlig ikke har noe enkelt svar eller noen fornuftig løsning. Hvis det er noen oppgaver du ikke får løst eller ikke forstår, så bare send meg en mail.


Morsomme mattelekser vil jeg egentlig ikke si at finnes i det heletatt. Tror nok iallefall ikke det. Da må i hvertfall jeg ha gått glipp av noe veldig stort. Neida, men det er ikke morsomt med lekser i det heletatt, spesiellt mattelekser. Selv gjør jeg alltid leksene mine, men det er likevel ikke morsomt.


På utkikk etter morsomme barneleker til bursdag eller andre samlinger? Og hvem sier at bare barn må delta? Her kan du bla deg gjennom undervisningsopplegg, leker, pedagogiske triks og mye mer! Du kan søke etter ønsket informasjon, eller sortere etter fag, navn, forfatter. Vær gjennomført og tenk på alt.


Lag en god atmosfære på festen ved bruk av fargerike, morsomme eller interessante dekorasjoner, lukter og musikk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg