tirsdag 27. oktober 2015

Bygge grill av stein

Alt du trenger av bo- og byggevarer. Se hele utvalget i vår nettbutikk! Mange drømmer sikkert om et fast sted i hagen til grillen , helst i forlenging av terrassen. Og med en fast grill tenker vi naturligvis på en murt grill. Det finns noen slike ferdige griller man kan kjøpe.


Bygge grill av stein

Du skal bare mure sammen delene – som oftest består av lettbetong og klinker. Men hvorfor betale mer en nødvendig for en murt grill ? Husk at det er massevis av muligheter med herregård mur. Kjøkkenet vil i tillegg fungere som en levegg. Bruk fantasien og bygg ut ifra din egen hage. Legg merke til hvordan mørtelen da legges både på blokken under, og på enden av den som skal legges.


Skyv på plass og trykk godt til slik at fugene blir komprimert. Fjern overflødig mørtel. Les mer om legging av Leca i produsentens brosjyremateriell. På denne grillplassen er det brukt både 3-lags puss, skifer og ildfast stein. Skorstein: ldfast stein , hardbrendt tegl eller pipeforing (rør) av chamotte el.


Ved oppbygging av himling og skorsteinsfundament ofte greit å lage innvendig forskaling og bygge opp fra innsiden og ut. Hvordan bygge en grill laget av murstein med hendene. Hvem aldri i hele våren og sommeren ikke spiserdeilig kebab og stekte grønnsaker på bålet, brukte han mest fargerike tiden av året for ingenting. Men fremstillingen av disse retter i friluft kan bringe bare en fornøyelse, hvis det er passende forhold for dette.


Og avslutning av skorstein med en betonghelle og tegl. Her ses grillen fra siden, og her ser man tydelig at den mures opp i det som mureren kaller et halvsteinsforband. Murverket består nemlig av hele og halve stein. Utepeisen er bygget opp av leca i front og med sementstein i sidene på ildrommet og ildfast stein i bunnen av ildrommet. Det var min far og mann som bygde peisen, og det tok litt lengre tid enn planlagt.


Bygge grill av stein

Den ble bygd på senhøsten i fjor, og så måtte den stå i tre måneder uten at det ble fyrt i den, sier Hertzberg. Utepeis av ”normal” størrelse regnes ikke som byggverk, og kan derfor settes opp uten å måtte byggemeldes. Du må imidlertid overholde brannbestemmelsene.


Og for ordens skyld informere dine naboer at du ønsker å bygge utepeis. Til peisen som vises her er det benyttet Leca splitblokk. Det er en viss forskjell på om du går for en grill eller en peis. En utepeis er et utendørs ildsted med evne til å spre varme. Mens en utegrill naturligvis har grilling som hovedfunksjon.


Bygge grill av stein

De fleste av utegrillene er heller ikke egnet til å fyre i. Unn deg God Kvalitet hos NetOnNet. Fri Frakt, Lave Priser, Bra Utvalg! Find Grill To on ite. STEIN OG BETONG Klikk på en av kategoriene under. For etterbehandling må mørtelen beskyttes mot for tidlig uttørking ved hjelp av.


Bygg og Hage AS, Hedrum. Muren skal ligge i senter av grøften. Imidlertid kan man bygge en grill av sine egne i én ettermiddag. Best av alt, prisen på en slik grill vil knapt forlate en bulk i en lommebok.


Bare noen få materialer kreves for å bygge opp en grill. En standard kan runde rist kjøpes i praktisk talt alle hjem eller jernvarehandel. Først må man en grillristen. Hvis du har nok plass i hagen din for en liten permanent grill , kan det være lurt å vurdere å bygge en stein grill. Generelt kan vi si det er to slags murer, rene hagemurer som kan brukes til oppbygging av be kantstøtte og skjerming mot innsyn, og støttemurer som brukes til terrassering av tomten.


Når solen skinner og været er varmt, blir det fart i grillen og matlagingen flyttes utendørs. Du kan fint bygge et utekjøkken selv. Da er det kjekt å ha et utekjøkken med praktiske løsninger til matlaging under åpen himmel.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg