torsdag 1. oktober 2015

Male tak og vegger med samme maling

Bestill hotell i Male By. Se bilder, les kundeomtale og book! Et kvalitetssett fra pigment med variable størrelser. Kjapt og lekende lett å booke med.


Det innebærer å bruke én og samme farge på vegger , lister, dører og gjerne også på møbler og gulv, eller å bruke nært beslektede farger som går ton-i-ton med hverandre. Det er dog viktig å tenke på at når du skal male veggen , døren, listene og gulvet i én og samme farge trenger du faktisk flere ulike malinger! Når vi skal male tak , gjelder det samme som når vi maler vegger og tetter hull. Se over taket om det er noen sprekker eller lampepunkter som skal flyttes hvor det er gamle hull. Da tetter du igjen hullene med akryl, før du går i gang med å male , sier Sypriansen.


I eldre leiligheter med god takhøyde (over meter) og høye vinduer er mørke tak ofte uproblematiske, og fungerer helt fint. Hvorfor skal jeg male vegger og tak i samme farge? Først og fremst skal du gjøre det fordi du har lyst og tror det vil tilføre rommet noe positivt, enn fordi det er en trend og du ser mange gjør det.


Med rullen er det lettere å få på like mye maling hele tiden enn det er med pensel. Derfor får du raskt et jevnere resultat, forklarer hun. Skal du male vegger og andre større flater sparer du mye tid på å slå over malingen i en malebøtte istedenfor et lite kar. Slik maler du vegger og tak - steg for steg.


Man kan nemlig fort bli så ivrig etter å komme i gang med malearbeidet at man helt glemmer viktige trinn som tildekning, sparkling og rengjøring. VEGGER OG TAK MED PANEL Treverk suger annerledes enn vegger og tak med strie og filt, og krever derfor sin egen type maling. Et av kravene er at den har evnen til å flyte pent sammen. VEGGER OG TAK AV MURVERK Til mineralske overflater, som puss, betong og porebetong, er maling som lar overflaten puste et godt valg.


Listverk, dører og vindu. Blank maling på taklistene vil gi et markert skille mellom vegg og tak. Da bør de males med samme matte glansgrad som taket. Fargene gir stuen en eksklusiv look.


Jeg tok på meg jobben med å male entre i den nye leiligheten. Trodde jeg hadde god kontroll på dette da jeg har malt vegger før. Problemet med denne jobben, noe jeg innså i etterkant er at taket ikke har lister. Jeg la opp maskeringsteip, men fra taket og ned. Noe jeg fant ut i etterkant var ikke særlig lurt.


I mange andre land er det vanlig med glatte vegger i gips som er malt, og så er lister, dører og tak i heltre eik. I Norge har vi lange tradisjoner for panel på veggene, derfor blir ofte listene malt. Men det er lov å tenke litt utenfor boksen. Malte gulv kan godt få samme farge på gulvlistene, eller en litt mørkere nyanse av samme.


For å sikre et godt og pent resultat når du skal male problemunderlag som vegger med sot eller nikotin, eller panelvegger med kvist, kreves det vanligvis to lag med grunning og to lag med maling. Med tørketider og arbeid blir det minst et timers prosjekt. Ta bort tapen med det samme du er ferdig med å male , slik at den ikke fester seg til underlaget.


Male tak og vegger med samme maling

Ved arbeid over store flater som tak og vegger settes begge. Maling tørker raskt på veggen , så skal du ha penest mulig finsih. Tak trenger du kun å kjøpe et produkt, da du kan male både tak og vegger med den samme malingen. Når veggene skal males, lar vi ofte lister og dørkarmer være hvite. Tenk nytt og mal dem i samme farge som veggen.


Det gir rommet en rolig og harmonisk følelse. Du kan også la dørkarmen skinne enda mer ved å male den i en annen farge og la fargen fortsette et stykke ut på veggen. Hvilke farge er det vanlig å bruke når en skal male taket ? Da får du en effektfull ramme rundt døren. Hvis man skal ha samme farge på tak og taklister bør man bruke samme maling (vann- eller oljebasert) og glans på begge deler.


Male tak og vegger med samme maling

Jeg har ikke sett vegg og list med samme farge, men derimot tak og list i samme hvitfarge, og det så i alle fall bra ut. Slik går du frem for å male taket inne. Vask først med Jotun Spesialvask før maling for å fjerne skitt og støv. Er taket uten taklister, fuger du overgang mellom tak og vegg.


Tidligere malte tak flekksparkles for små skader. Før du begynner å male bør du sjekke at temperaturen i rommet ikke er for høy. Hvordan male tak Denne filmen gir deg en enkel veiledning til forarbeid og maling av slette tak inne. Gjør jobben riktig, og du får et vakkert resultat som holder seg pent i mange år.


Male tak og vegger med samme maling

Har prøvd å spørre på malerbutikken om jeg burde male vegg med veggmaling og tak med takmaling, eller velge samme maling til både tak og vegg , men fikk bare anbefalt å male med forskjellige nyanser på hver side av taklista, men når jeg sa at jeg hadde listefritt ble han litt svarskylding, og bare avfeide problemstillingen med å si at.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg