fredag 16. juni 2017

Værslitt panel

Ingen minimumsordre - Kjøp nå! Alt du trenger av bo- og byggevarer. Se hele utvalget i vår nettbutikk! Værslitt panel fra Valdres kr. Mest toms kledning i lengder på 50.


Torget Til salgs Hage, oppussing og hus Byggevarer og oppussing Andre. Velger du et panel fra Moelven som er ferdig overflatebehandlet sparer du ikke bare tid og penger, du sikrer deg også et panel som visuelt holder seg pent år etter år. DU kan velge mellom lasert, malt, beiset eller oljet panel.


Vi har solbrent og værslitt panel i flere dimensjoner. Ta kontakt for pristilbud. Panel skal ligge en til to ukers tid innendørs før det monteres for å unngå at det slår seg på grunn av temperatur- og fuktforskjeller. Ubehandlet panel slites ned av sol og vind.


Dette er en naturlig prosess som gir panelet og bygningen et alderspreg som det er lov å ha. Utskifting av deler av et værslitt , men ellers uskadd panel må utsettes i det lengste! Hvis panelet er malt, er det malingen som er værhuden. Vi har kommet godt i gang med panel på hovedveggene i stua - altså de veggene som er av reisverk og ikke siporex. Virkelig solide saker.


Og blir veldig vakker vegg. Men panelet måtte spesialbestilles. Fargeprøvene er å betrakte som veiledende. Vær oppmerksom på at treverkets egenfarge, påføringsteknikk, sugeevne og antall strøk vil. Jeg skal kle den ene veggen i stua med drivved.


Ikke lett å få tak i har jeg funnet ut… Noen som har noen tips? Denne har jeg lest, men ønsker noe mer ekte. Han mener det er enkelt å få et godt resultat ved å farge panel med interiørbeis. Fargen regulerer man selv ved å påføre enten ett eller to strøk.


Men det er viktig å huske på at underlaget danner grunnlaget for det endelige resultatet. En lys beis vil nok ikke gi en gammel, gulnet vegg samme farge som på fargeprøven. Vi har et stort utvalg av innvendig panel i flere tresorter, både ubehandlet og behandlet. Helt ytterst mot været trenger huset en beis som beskytter og står i mot sol og regn, vind og snø. Kledningen beskytter huset.


Butinox beskytter kledningen. Under merkenavnet Sioo:X (SiO – silisiumdioksid), skal nå også Norges terrasser, brygger, båter og fasader bli værslitt uten å bli slitt. De første kundene er de beste markedsførerne. De har hatt sine terrasser i over ti år, uten vedlikehol forteller Egil Ekrehagen, Sioo:X sin salgsrepresentant i Norge.


Grunningen kan benyttes på både høvlede og uhøvlede flater, samt trykkimpregnert trevirke. Bildet over viser x 2U-profil i værslitt innvendig panel. Til høyre vises en videreutviklet 24×3V-profil av solbrent seterkledning. Uhøvlet treverk får minimum strøk, mens høvlet skal ha minimum strøk.


Høvlede flater slipes med slipepapir før beising. For å unngå bunnsetting og for å få et jevnt matt utseende på hele veggen, er det viktig at spannet røres opp underveis under hele malearbeidet. Gammelt, værslitt , grått treverk stålbørstes eller slipes ned til friskt tre. Løse trefibre og grått treverk kan forhindre inntrengning og gi flassing. Best resultat oppnås ved å beise 1-bord i hele lengden.


Det hadde en stor og grå bakvegg kledd med et stående, værslitt panel som interesserte meg. Terrassebeisen skal trenge inn i treverket uten å danne film. Det slo meg at nettopp en slik nøytral, grånet vegg ville passe utmerket på det nye tilbygget vårt. Drivved Panel Mix panel er en meget spennende fasade panel. Panelet har en ujevn ubehandlet overflate i varierte naturlige tre toner.


Helheten vil gi et rustikk inntrykk. Egner seg godt i kombinasjon med de fleste materialer og overflater. Det vil ikke være behov for å fuge panelet. Limes fast med Stix ALL.


Også i dag bygges det hus med ospekledning der en ønsker dette preget. Trykkimpregnerte materialer er mye brukt på Vestlandet, og er et sikkert alternativ selv der forholdene for råteangrep er gunstige.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg