onsdag 11. november 2015

Aluminium og kobber

Har jo hørt om at aluminium og kobber ikke går godt sammen i vannkjølingssystemer, men hvor alvorlig er egentlig dette problemet? Har nemlig aluminiumsradiator, en aluminiumsblokk og to kobberblokker. Litt belysning rundt emnet hadde vært fint, vet jo at det sitter en del lærde blant dere.


Aluminium og kobber

Tja, dette er vel ikke så galt som det høres ut. Det var nok ikke kobberbit som skulle legges mellom, men en bit med cupal-blikk. Dette har kobber på ene siden og aluminium på andre siden, og er beregnet på sammenføyninger mellom Cu og Al. Det meste av kobberutvinning gjøres i dagbrudd og noe i underjordiske gruver.


Alunor Metall tilbyr fasadeplater, interiørplater og halvfabrikata av aluminium , messing og kobber. Vi fører produkter fra erfarne og solide aktører. Hvis det oppstår riper i aluminiumsplaten, dannes et nytt oksidlag umiddelbart på den eksponerte overflaten. Passer i kystmiljøer eller i industriområder der luften kan inneholde mer av salter og forurensninger.


Aluminium og kobber

Vår styrke er å levere produkter som ikke er på lager i Norge. Her finner du en oversikt av halvfabrikata av aluminium , messing og kobber , som vi har tilgang på fra lager i utlandet. Med andre or vi begynner der andre slutter!


En blokk i rent kobber vil være å foretrekke, da varmeledningsevnen for kobber er bedre enn aluminium. Men forskjellene er allikevel ikke himmelstormende, jeg vil anta at temperaturforskjellen mellom alu og kobber vil være til grader, med samme innvendige design. Finner du ikke det du leter etter, spør oss allikevel, vi søker gjerne for deg! Kobber har vært en viktig del av Norges industrialisering. Sammen med nikkel er kobber mye brukt i mynter.


Aluminium og kobber

Rent kobber er mykt, derfor legeres det gjerne med andre grunnstoffer for at det skal bli hardere, og slik får vi for eksempel messing. Moderne typer messing inneholder utenom kobber og sink ofte andre legeringselementer som tinn, aluminium , jern og mangan. Disse tilsatsene vil også påvirke andre egenskaper som korrosjonsmotstan elektrisk ledningsevne, glans og seighet. Velg et materiale som leder varmen godt og er både sterkt og lett i vekt. Aluminiumlegeringer kan grupperes etter Anvendelsesområde.


Husk at en kjele i ren aluminium bør være tykkbunnet for en jevn varmefordeling. Du finner også ofte en kjerne av aluminium i stålkjeler, da dette er to materialer som er på parti med hverandre. Re: Kobber mot aluminium Installat Hei artig at du tar opp dette :) er selv fersk i faget og fikk gjort ett forsøk på dette i forbindelse med en jobb hvor det var krise og fare for at dyrebar last til noen laste biler skulle fryse en kald påskeferie. Det var helligdag ingen ting var åpent og jeg måtte lage en provesorisk løsning.


Dette hindrer bevegelse av dislokasjoner i materialet, og vil registreres som en styrkeøkning. Elektrolytisk kobber , linjetrå renset kabel, skinner, trafokobber uten papir eller andre vedheftninger og nytt produksjonsskrap av elektrolytisk kobber. Kobber er et stabilt, lite reaktivt metall som er lett å bearbeide. Det er rødbrunt og er det eneste fargede metall ved siden av gull.


Kobberkar som skal brukes til matlaging må fortinnes innvendig Kobber er det første grunnstoffet i gruppe i periodesystemet. Når aluminium angripes av sterke syrer og baser, oksideres det av oksoniumioner i vann. Uventede baseangrep har skjedd når aluminium har kommet i kontakt med det sterkt basiske porevannet i alminnelig betong, og eksplosjonsulykker har blant annet oppstått når betongrester i båter med lagertanker i aluminium har blitt fuktig. Informasjon og dimensjoner for aluminiumsrør.


Astrup AS lagerfører kobberplater for både arkitektoniske og elektriske formål. Kombinert med materialer som tre, stein og glass gir det ethvert bygg en unik status. Kobber er spesielt godt egnet for bruk på tak og fasader grunnet materialets overlegne levetid. Forsiktighetsregler ved bruk av aluminium i kombinasjon med kobber og sement. Kobberstoff og fersk betong (ikke herdet) er aggressivt mot aluminium , og tærer raskt hull i takrennen om partikler av dette blir liggende.


Man må også være spesielt forsiktig ved bruk av kobbermaterialer der det medfører avrenning til takrennene. Branchens førende inden for rustfrit stål. PVC og CFC-fri isolering og ytterkappe, R410A og Rgodkjent. Se vårt store udvalg av varmepumpedeler her.


Primær aluminiumproduksjon fra malm Resirkulert aluminium fra prosessavfall og brukte aluminiumprodukter Produksjon av primær aluminium består av tre trinn: a) Bauxitt gruvedrift b) Leirjord- (alumina) produksjon c) Elektrolyse. Det inneholder 9 aluminium og er produsert i en myk tilstan som egner seg godt for produkter som krever dyptrekking. Europa uten bruk av gjenvunnet kobber. Er det primært en reaksjon mellom aluminium og saltsyre eller aluminium og kobber ? Hovedsakelig produsert i tykkelsene mm, mm, mm og mm. Og hva er det egentlig som oksiderer aluminiumet, kobberet eller Hydrogen fra syren?


Håper noen her kan hjelpe meg, da jeg sitter fast og dette er min siste rapport. Dette fordi aluminium har en rekke attraktive egenskaper som lav vekt, stor styrke, god formbarhet, enkel å bearbeide, god korrosjonsbestandighet, god ledningsevne og ikke minst at det er et metall som enkelt kan gjenvinnes. Selve forsøket heter hva får aluminium til å korrodere raskere? Finnes i et stort utvalg varianter og størrelser. Syrefast er et meget stabilt stoff som kjemisk ikke tar opp eller gir fra seg elektroner (strøm med andre ord) i noen særlig grad.


Kobber ligger langt nærmere aluminium i spenningsrekken, og skulle dermed etter resonementene i tidligere innlegg ikke tære aluminium så mye som syrefast på grunn av lavere spenningsforskjell. Rustfritt stål tærer både på aluminium og svart stål. Men etter min erfaring, så skal ikke messing reagere med aluminium.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg