tirsdag 3. november 2015

Norske folkeeventyr

Norske folkeeventyr

Spennende norske folkeeventyr for store og små barn med illustrasjoner fra Asbjørnsen og Moe sin tid. Det var en gang tre bukker som skulle gå til seters og gjøre. Pannekaken et eventyr om grisen. Soria Moria slott et eventyr om prinsesser.


Norske folkeeventyr

Bamse Brakar et eventyr om reven, bjørnen. Reve-enka et eventyr om reven. Alle eventyr med Askeladden Askeladden og. Norske Folkeeventyr er en samling av norske folkeeventyr. Eventyr er en- eller flerepisodiske folkelige prosafortellinger, med internasjonal spredning, og er tradert gjennom generasjon uten kjent opphav.


Folkeeventyr er kortere fortellinger som er felles for de fleste europeiske lan og som delvis også er kjent i andre verdensdeler. Hvor og når de er blitt til, vet man ikke, men de er meget gamle. Se flere bøker fra Peter Christen Asbjørnsen. Norske folkeeventyr (Innbundet) av forfatter Peter Christen Asbjørnsen.


Norske folkeeventyr

Denne teksten kommer til å ta for seg nettopp de norske folkeeventyrene, kjennetegn på dem og hvilke funksjoner de hadde for mennesker før og hvilke de har i dag. Betegnelse: CD-ene inneholder eventyrene: Mannen som skulle stelle hjemme, Den syvende far i huset, De tre bukkene bruse, og eventyret om pannekaka. På Solo Italia sine nettsider kan du lese kjente, norske folkevenentyr, som er samlet inn og nedtegnet av Peter Christen Asbjørnsen og Jørgen Moe. Samlingene omtales oftest bare som Asbjørnsen og Moe. Beatrix Potter Små barnehistorier skrevet og illustrert av den britiske forfatteren Beatrix Potter.


Bukkene Bruse i Torske Talenter. Reven og Bjørnen har åker i sameie. Prinsessa som ingen kunne målbinde. Folkeeventyr er, i følge Store norske leksikon, eventyr som i motsetning til kunsteventyr har levd i muntlig tradisjon uten navngitt forfatter.


Dokkefilm av Ivo Caprino etter norske folkeeventyr. Ikke tilgjengelig lenger. Caprinos eventyrlige verden: Syvende far i huset. Pudding-TV Eventyr er en -kanal med animerte norske folkeeventyr.


Innskrevet og rettet av Kjell Nedrelid. Released to Internet 11. Alle tekster kan fritt distribueres, så lenge det ikke taes betalt for dette. Vennligst behold denne innledningen. Asbjørnsen og Moe er Norges mest kjente eventyrsamlere, og samlet og utgav norske folkeeventyr basert på en muntlig fortellertradisjon.


Norske folkeeventyr

De har blitt overlevert fra en generasjon til den neste, og så videre. Allikevel er folkeeventyrene veldig gamle, og vi vet derfor ikke hvem som har skrevet dem. Vi sier at de har ukjent forfatter. Eventyrene ble tidlig illustrert av våre fremste kunstnere og bidro til etableringen av landets nasjonale identitet. Kildefilene ligger på GitHub.


Benytt filen norske_folkeeventyr. På denne måten er endringer synlige for alle og ikke bare oss som gjennomfører dem. Synes du dette er vanskelig kan du laste ned norske_folkeeventyr.


Velg område(r) ved å klikke på kartet. Du må først velge sjanger(e) og undersjanger(e).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg