onsdag 25. november 2015

Male tak farge

Et kvalitetssett fra pigment med variable størrelser. Her har vi malt taket i tre forskjellige farger. Fra venstre: Smooth White, Tidløs og siste bilde på høyre er malt i fargen Linblå. Fargesett taket og få et lunt rom.


Når Ola og Kari skulle male den nye leiligheten fikk de tips om å prøve en mørkere farge i taket. Det angrer de ikke på! Se hvor fint det ble hjemme hos Ola og Mari. Hvordan male tak Denne filmen gir deg en enkel veiledning til forarbeid og maling av slette tak inne.


Gjør jobben riktig, og du får et vakkert resultat som holder seg pent i mange år. Mørke farger understreker former på en helt annen måte enn lyse farger , fordi lyset reflekteres annerledes i det mørke. Lek deg med farger , og se hvordan du kan få fram formene på en annen måte bare ved fargebruk. Et frisk gult innslag på kjøkkent.


Bruk takmaling på tak. Når passer det best å male tak og vegger i samme farge ? Dette passer egentlig nesten alltid og i alle rom. Spesielt i de lysere nyansene, da er det i av tilfellene en god idé. Unntaket er hvis rommet er veldig stort, er et oppholdsrom og du har en mørk farge på veggene, og da særlig hvis du har standard 2takhøyde.


Hvitt reflekterer lyset og får rommet til å se større ut, men det kan også være fint å male taket i en farge som ligger nær veggfargen. Hvis du for eksempel har et rom med stor takhøyde, kan du skape en lunere stemning ved å velge en mørkere farge. Når vi skal til og male tak , er det viktig å gjøre det samme som vi gjør når vi maler veggene. Vi maler også listverket i samme farge som selve takflaten.


Male tak farge

Kantene males med en vinkelpensel som er godt mettet med maling. Før du begynner å male bør du sjekke at temperaturen i rommet ikke er for høy. Høy temperatur gjør at malingen tørker fortere og det er stor fare for at malingen blir skjoldete.


Start med å male taklistene med pensel. For å få en pen helhet bør du velge samme farge på taklistene som i taket. Han synes at innvendige tak også kan kle en annen farge enn hvitt. Man skal ikke være redd for å bruke farger i taket dersom huset og helheten tåler det, sier han. Farge i tak kan skape lune og fortettede rom der det er ønsket.


Male tak farge

Stor takhøyde kan dempes med farge på tak. Til vegger malt i rene hvitfarger passer det best å male tak , lister og andre detaljer i samme farge som veggen. De trendy greige fargene har innslag av rødt og vil også gå fint mot rene hvitfarger i taket. Rene gråfarger, og grått som trekker mot blått eller lilla, oppleves som kjølige. Ytterdører, eller en hoveddør til for eksempel stuen, kan ha en annen farge enn de andre dørene.


Noen velger å sette inn gamle dører eller dører med mye glass. Disse kan godt ha en annen farge. I mange andre land er det vanlig med glatte vegger i gips som er malt, og så er lister, dører og tak i heltre eik.


Dette må du tenke på når du skal male tak. Taket er den femte veggen sier mange. I areal er det like stort som gulvet, og bør få samme omsorg i valg av farger som det veggene gjør. Ett vakkert fargesatt tak kan endre karakteren på rommet totalt. I de senere år ser vi stadig flere som maler taket i samme farge som veggen, og bruker taket som den femte veggen.


Duse farger på både tak og vegger er flott, og kan skape en harmonisk fargebruk for blant annet soverom. Ettersom soverommet ikke er et oppholdsrom, så kan vi våge å leke oss mer med farger her. Har ihvertfall lyst å male taket i en farge , men jeg tenker nå litt på en lysere farge enn veggene. Hvis jeg velger å male veggene i Oslo, så kunne taket blitt malt i en farge som er noen nyanser lysere.


Prøver nå å finne ut hvilken farge som kunne blitt en fin kombinasjon til Oslo. Er ikke proff, men ville fulgt rådet du fikk. Jeg har nesten ingen prosjekter hvor vi ikke maler karmene i dag, sier hun til kk. Mal først taket med Ambiance Sky eller Original helmatt Tak og veggmaling, og la takmalingen gå et par centimeter ned på veggene.


Er du litt dreven kan du bruke en utsparringsrulle når du skal gå i gang med å male veggen, så slipper du å benytte maskeringtape. Ikke dypp rullen i malingsspannet, men påfør maling via malebrettet. Kan ikke se at noe har tatt skade. Har god ventilasjon så jeg ser ikke helt den at man skal ha så spesiel maling for tak på bad.


Male tak farge

Ikke ta dette som noen fakta fasit, men det er nå min.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg